Jochem de Graaf

Werk van Jochem de Graaf

Biografie Jochem de Graaf

Schilder Jochem de Graaf werd in 1954 geboren en woont inmiddels in Amersfoort (omgeving), waar hij tevens werkt. De autodidacte Jochem de Graaf heeft één grote passie: “Schilderen”. Zoals iedere schilder heeft ook Jochem de Graaf een inspiratiebron, namelijk de mens! Jochem de Graaf zet de mens enigzins abstract neer op zijn doeken.

De manier van werken gecombineerd met het materiaalgebruik geven de schilderijen van Jochem de Graaf een speciale dimensie. Het reliëf geeft een enorme dieptewerking! Door middel van lichtinval en schaduwwerking wordt dit nog eens benadrukt. Jochem de Graaf schildert ook graag bloemen. Met name rozen, zonnebloemen en tulpen. Jochem de Graaf schildert vooral met volle, warme kleuren.

Regelmatig vormt ook een landschap een aanleiding voor nieuwe ideeën. Daarnaast wil Jochem de Graaf ook nog wel eens een abstract schilderij uitwerken.

Werkwijze

Jochem de Graaf schildert op linnen. Tevens gebruikt Jochem de Graaf verdikkingspasta om zijn ontwerpen in reliëf te brengen. Met behulp van een plamuurmes, dik penseel en een spatel brengt Jochem de Graaf de ontwerpen op het doek aan. De verfijning volgt met kleinere hulpmiddelen. Na droging van de pasta gaat hij met olieverf aan de slag. Op deze manier brengt hij naast reliëf ook kleur aan.