Jan Woning

Biografie Jan Woning

Jan Woning, geboren op 13 oktober 1948 te Kampen, begon op 15 jarige te werken als reclame schilder voor Siebrand te Kampen (bekende drankfabrikant). Hier werden o.a. Tjalken en Bm-ers beschilderd.

In de jaren 1983 tot 1985 volgde Jan de vrije academie te Uffelte. De liefde voor oude vissersschepen: botters, tjalken en bm-ers bleef behouden, deze schepen zijn terug te vinden in de vele zeegezichten die Jan in de loop van de jaren heeft gemaakt.

Olie op paneel

Jan Woning heeft in de afgelopen jaren veel met schilderen gedaan, in zijn voormalige woonplaats Kampen had Jan eind jaren 80 een eigen atelier-galerie, hier maakte Jan o.a. voor een televisie programma van de NCRV het stadsgezicht op Kampen. Ook heeft Jan meer dan 10 jaar les gegeven aan cursisten en vele wandbeschilderingen gemaakt o.a in “de postwagen” te Tolbert, waarvan de feestzalen werden voorzien van decors, ook in het er achter gelegen H.J.C. Manege werden we wanden van decors voorzien. Verder heeft Jan een wandbeschildering gemaakt van maar liefst 5×6 meter in het Toscanini Restaurant in Hoogezand, ook in het visvijvercentrum te Waskemeer werd een wandbeschildering van maar liefst 40 meter gemaakt. Ook in het voormalige pretpark “de Vluchtheuvel” te Norg werden de wanden voorzien van een beschildering.

Bijzonder is dat Jan voornamelijk olieverf gebruikt en op paneel schildert. Dit geeft zijn werk een krachtige uistraling en roept een gevoel van ‘oude meesters’ op bij de kunstliefhebber.