Jaqueline Comello

Biografie Jaqueline Comello

Ik ben al van jongs af aan geïntrigeerd door de zee. Eerst begonnen met het schilderen van strandtaferelen, maar allengs werd het onderwerp steeds meer de zee zelf. De kleuren en het lichtspel zijn belangrijke elementen voor mij in een schilderij. Dan is er geen mooier object om te schilderen dan de zee; een onmetelijk bron van licht en aquatinten.
De ritmiek van de zee, het komen en gaan, heeft een biologerende werking. Juist die beweging probeer ik ook vast te leggen op het doek.

Naast mijn grote passie de zee, schilder ik alles wat mij dierbaar is; portretten, bloemen en landschappen, maar ook abstracten. Ik vind het heerlijk om met kleuren, materialen en mogelijkheden te spelen op het doek.

Ik heb het schilderen van andere kunstenaars geleerd. Toen ik 6 jaar was trok ik al met een kunstenares, Martita de Waal, eropuit om in de buitenlucht met ezel, doek en olieverf te schilderen. In 2006 heb ik een opleiding Didaktiek in Beeldende kunst gevolgd van de SKE aan de Leuwenburgh Academie in Amsterdam. Hierdoor kan ik ook het plezier van het schilderen overbrengen op anderen.

Jacqueline Comello

Milieu & Atelier

Mijn laatste werken gaan over het plastic afval in de zeeën. Een vreselijke ramp die zich afspeelt op onze planeet. Wij moeten daar allemaal wat mee doen. Ik doneer 5% van elk verkocht schilderij aan een organisatie die zich met dit probleem bezighoudt. Zoals de Stichting De Noordzee, By the Ocean We Unite, Plastic Soupfoundation.

Ik geef schildercursussen in mijn atelier Comello-Art aan de Vliegdenweg in Bussum en tegenwoordig ook online (www.comello-schilderacademie.nl). Wat ik probeer over te brengen op mijn cursisten is, behalve de techniek van het schilderen, ook het genieten van kunst in al zijn facetten.